С глоба от 200 лева ще се размине шофьорът на колата,

...
С глоба от 200 лева ще се размине шофьорът на колата,
Коментари Харесай

Адвокат за катастрофата на бул. България в София: Прокуратурата би следвало да се самосезира

С санкция от 200 лева ще се размине водачът на колата, помела спирка в София. Това сподели комисар Николай Крушарски, шеф на отдел " Пътна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи. При зрелищната злополука колата " прелетя “ над трамвайна спирка на бул. " България “. 

" Водачът е глобен за това, че погрешно е направлявал автомобила, което е довело до ПТП. Първопричината за този случай е разпръскване на лидера. Най-вероятно той е употребявал мобилно устройство и това деяние е било съчетано с превишена скорост. Съвкупността от двете нарушавания е довела до този случай. Би следвало наказателното разпореждане, което ще получи, да бъде за глоба от 200 лв. “, разясни в четвъртък Крушарски.

" От това, което виждаме на фрагментите считам, че съществуват данни за осъществено закононарушение и би следвало прокуратурата да се самосезира, да се извърши следствие, да се изготвят съответните експертизи и да се реши на разположение ли е закононарушение “, сподели пред NOVA юристът Силвия Петкова. 

" С уточнението, че нямаме данни какво тъкмо е нарушаването, а в последна сметка глобата се взема решение съгласно това. От това, което виждаме на глобите, може да се касае за нарушение и на разпоредбите за придвижване с допускане на това, че може да се заплаши живота на останалите “, съобщи юристът и посочи, че в тази ситуация способените органи са решили, че е административно нарушаване и то се санкционира само с санкция.

Според Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевши при произшествия прокуратурата би трябвало да се задейства. " Имаме състав в Наказателния кодекс, който споделя, че при причиняване на материални вреди и ПТП се носи наказателна отговорност “, посочи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР